Skip to main content
Heeft uw kind zorg op maat nodig omdat er problemen ontstaan in de communicatie, zoals bij bijv. een taalontwikkelings achterstand, een autisme spectrum stoornis of een angststoornis, dan kan er individuele begeleiding plaatsvinden.

 

Er komt dan een professional bij u thuis om de begeleiding af te stemmen op de behoeftes en doelen van het kind. Tijdens deze individuele begeleiding kan er middels gebaren onder andere gewerkt worden aan:

  • De taalontwikkeling bevorderen
  • De sociaal- emotionele ontwikkeling bevorderen
  • Gedragsproblemen die ontstaan zijn vanwege stoornissen in de communicatie verminderen
  • Het vergroten van het zelfvertrouwen

 

Ouder en gezinsbegeleiding:

Ouders en hun omgeving (mogelijke broertjes en zusjes) worden meegenomen in de begeleiding. Het is niet altijd even gemakkelijk om een kind op te voeden. Wanneer uw kind moeite heeft met communiceren, kan dit meer van u als ouder vergen. Ouders zijn dan vaak op zoek naar praktische handvaten hoe met hun kinderen om te gaan en de communicatie te verbeteren.

Bij Handbabbelen kunt u zorg afnemen in Zorg in Natura (ZIN) en op basis van Persoonsgebonden Budget (PGB). Dit gaat in overleg met de Gemeente waarin u woonachtig bent.

U kunt zich met een hulpvraag ook wenden tot uw huisarts. Vraag hierbij dan hulp vanwege de taalontwikkelingsachterstand.

Wilt u particulier gebruik maken van de zorg van Handbabbelen dan is dit in overleg mogelijk, er zal dan een uurtarief gelden.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen via telefoonnummer 06-14406639 of via e-mail: cindy@handbabbelen.nl